Sundsås - nära och naturligt


2009 började vår historia  på Sundsås, ett stenkast från bruksorten Tollered och Nääs fabriker strax utanför Göteborg.


Gårdens omgivningar var nästan helt igenväxta gamla beteshagar, ängsmark och skog. Men bakom och under all igenväxt fanns en historia som vi ville återskapa. Det grova arbetet med trädfällning och röjning gjorde vi själva men underhållet på röjd mark blev övermäktigt. Därför valde vi 2012 att ta hjälp. Vi köpte in våra första gotlandstackor och har sedan dess ett fantastiskt samarbete! 


Våra får och lamm lever helt naturligt och betar våra marker, som annars växer igen av sly och buskar. De lever fritt från onödiga kemikalier eller kraftfoder för onormal tillväxt. Resultatet blir friska får och lamm som lever ett helt naturligt liv tillsammans med sin tacka, precis som det ska vara...


Gotlandsfår - vårt avelsarbete


Gotlandsfåret har sitt ursprung i det gotländska utegångsfåret. Lammen föds svarta, men när pälshåret växer ut kommer den gråa och glansiga pälsen fram i olika nyanser.


För att få ett så glansigt och lockigt skinn som möjligt, driver vi ett genomtänkt avelsarbete med fokus på att föda upp friska, välmående djur med högsta pälskvalitet i glans, lock och silkighet.Lammskinn i premiumklass


Vi har under mer än 10 år tillbaka fört ett aktivt avelsarbete, där vi strävar efter en vacker lock med glansig och silkigt pälshår. Färgnyanserna kan för oss gärna variera och vi lägger väldigt lite fokus på storleken hos våra djur.


Varje år letar vi efter en ny bagge till våra tackor, som kan tillföra något ytterligare i jakten på ännu bättre kvalitet på lock eller glansighet. Som regler hittar vi vad vi letar efter på den årliga baggauktionen i Jönköping, där urvalet av kvalitetsdjur är som störst.

 

Våra skinn varierar i nyans - alltifrån ljusa, nästan vita, till silverglänsande och till något mer mörka - allt efter olika tycke och smak. De kan också variera i storlek.


Men i lockighet, glans och silkighet hittar du det bästa du kan få tag på!

Skinnberedning i Sverige

Våra skinn bereds hos Tranås Skinnberedning i Sverige. Det känns extra bra, eftersom vi i Sverige har en av världens striktaste miljölagstiftningar. Dessutom innebär det rättvisa arbetsvillkor och utan långväga transporter utomlands. Hållbart helt enkelt!

Kvalitetsförsäkran


När du köper ett lammskinn från Sundsås, vet du att lammen har haft bästa möjliga lammliv! De har levt med sin tacka hela sitt liv, betat i naturliga beteshagar med varierande inslag av gräs, örter och lövsly. Inga onödiga tillskott av kraftfoder för onatulig tillväxt, eller stora öppna fält med vallsådd. Våra lamm har levt i beteshagar fulla med hopp och lek!


Våra skinn håller högsta klass med avseende på glans och mjukhet och vi eftersträvar en varierad färgnyans för mest naturliga utseende.


Helt enkelt - vi bryr oss om både våra djur och vår natur!